Защо да изберем Гурмазово?

Районът на община Божурище, в частност село Гурмазово, е обявен за един от най-чистите райони на България. Благодарение на хълмистия си релеф и благоприятните климатични условия, съчетани с близостта на планините - Витоша и Люлин, местността е благоприятна за развитието на екотуризъм.

Районът се намира в непосредствена близост до главен път София-Калотина. Гурмазово е селище, разположено на 3 км. от град Божурище. До населеното място се движат маршрутки и таксита, а в гр. Божурище има редовен автобусен и жп транспорт до гр. София. Столицата е на 13 км. разстояние, а Околовръстното шосе е на 8 км.

В годините след 2001-ва регионът е обект на засилен инвестиционен интерес, което от своя страна води до системно и значително нарастване на строителството, най-вече на жилищни сгради. От 2014г. в с. Гурмазово. върху площ от 2500 декара. се развива най-голямата индустриална зона в България – „Икономическа зона София-Божурище“. В следващите години тази зона ще става все по-свързана със столицата и важна за нейното развитие.